Wang Jintu, originar din Beijing, China a reusit sa atinga recordul la „cat poti sa rezisti dezbracat in contact cu gheata?” . Acesta a devansat pe 17 aprilie 2008, precedentul record de 17 minute. Chinezul a inscris in Guinness World Records noua sa performanta de 1 ora si 30 de minute !
Recordul lui Wang Jintu a fost atins in dupa amiaza zilei de 17 aprilie, avand ca martora pe Angela Wu, judecator Guinness World Records. Containerul de sticla pe care l-a folosit pentru proba era inalt de 2 m si lat de 1 m, proportional cu inaltimea lui Wang (1, 72 m).

Purtand doar o pereche de slipi si asistat de doi medici, chinezul a intrat in cutia care era umpluta cu gheata pana la nivelul gatului. La inceput Wang a tremurat, dar dupa cateva minute nivelul temperaturii i s-a restabilit si a putut sa se bucure de incurajarile prietenilor sai si a familiei. Toti cei prezenti au fost uimiti de performanta si de vointa sa. Dupa 1 ora si 17 minute petrecute sub gheata, dupa ce recordul era deja depasit, chinezul a zis ca, pentru el o adevarat provocare este sa raman sub gheata dupa 1 ora si jumatate.

La sfarsitul perioadei, complet normal, fara sa fie afectat de timpul petrecut sub gheata si fericit de succes, a multumit audientei si a primit certificatul unde a fost omologata Guinness World Records performanta sa. Proba a fost asistata si de media, inclusiv Beijing TV, CCTV-sport Channel, sina.com.

Prietenii lui Wang spun despre el ca dintotdeanu a purtat tricouri si pantaloni scurti iarna, cand temperatura cobora sub 0 grade. Chinezul declara ca a fost motivat sa faca asta de recordul lui Whim Hoof la Zheng Da Zong Yi-Guinness World record Specials si a aplicat si el ,exersand mult pentru proba asta.

„Mi-ar placea sa provoc oamenii sa-si duca potentialul la extreme. E felul meu de a sustine Jocurile Olimpice de la Beijing de anul acesta”, a declarat Wang jurnalistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.