Tot mai multi romani cer ajutorul psihiatrilor pentru o afectiune necunoscuta pana de curand de medicina traditionala. Dependentii de jocuri de noroc sunt ajutati sa scape de viciu prin terapie comportamentala, psihologica, dar si prin tratament medicamentos.
Un tanar de la o facultate cu profil economic, singur la parinti, a pierdut la ruleta o casa recent retrocedata. Parintii erau intelectuali - mama functionara, cu studii superioare si tatal inginer. Practic, un pusti de 18 ani a pierdut casa pentru care bunicii luptasera 20 de ani sa si-o ia inapoi. Portetul dependentului de jocuri de noroc, schitat de psihiatrul Irina Dan, de la Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, din Bucuresti, arata ca majoritatea victimelor acestui sindrom sunt baieti cu varste intre 20 si 32 de ani, cu un IQ superior. Acestia sunt absolventi de liceu sau in curs de pregatire universitara, proveniti din familii medii instarite si care se invart in medii cu pretentii. Justificarea lor pare sa fie aceeasi. Toti dependentii au inceput sa joace pentru a da lovitura, pentru a avea, dintr-odata, fara efort, banii si stilul de viata pe care l-ar castiga in timp. Cu alte cuvinte, au vrut sa obtina o masina mai frumoasa decat a sefului, sa-si permita o vila si excursii pentru care altfel ar munci ani de zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.