Copii nascuti de lesbiene sau mame singure prin folosirea metodei In Vitro nu mai au nevoie si de un tata, potrivit unei noi legi emise marti de catre Parlamentul britanic, relateaza site-ul metro.co.uk.

Copii trebuie numai sa aiba "suport parental", conform celei mai socante legi emise in ultimii 20 de ani, gandita de Camera Comunelor (camera inferioara a Parlamentului britanic - n.red.)

Legislatia a inglobat cerinte prin care clinicile care ofera tratamente pentru fertilitate trebuie sa ia in calcul si bunastarea bebelusilor care ar putea fi nascuti prin aceste metode "inclusiv nevoia ca acel copil sa aiba un tata". Acesta noua lege a trecut de Camera Comunelor cu 292 voturi pentru si 217 impotriva, in ciuda opozitiei a trei episcopi catolici. Criticile asupra acestei decizii nu au intarziat sa apara, multi spunand ca in urma acestei legi "rolul tatilor in educatia copiilor este de prisos".

Aceste schimbari au fost introduse in Legea privind fertilizarile umane si embriologie, fapt ce a generat dezbateri aprige in Camera Comunelor in ultimele doua zile. Luni, parlamentarii a cazut de acord sa permita clonarea embrionilor umani cat si cei animali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.