Thomas Beatie, un transexual de 34 de ani, povestea atunci, fara ocolisuri, ca poarta in pantece urmasul familiei, pentru ca sotia sa, Nancy, nu putea avea copii. Astazi, cu doua luni inainte de venirea pe lume a fetitei sale, barbatul, viitoare mama, curata de zor gradina din fata casei sale din Oregon si nu pare deloc incomodat de burtica, din ce in ce mai mare.

Fotografiile din "Daily Mail" surprind o realitate inedita: un barbat insarcinat in sapte luni, cu o burtica pe masura sarcinii, dar care nu pare dispus sa faca rabat de la treburile domestice care ii revin unui cap de familie, la sfarsit de saptamana. Imbracat intr-un tricou sport si pantaloni scurti, Thomas manuieste o masina de tuns gazonul. Pare decis sa nu ramana mai prejos fata de vecinii sai in ceea ce priveste ingrijirea peluzei din fata casei, cunoscuta fiind atentia deosebita pe care americanii o acorda spatiului verde din jurul caminului lor.

Povestea vietii lui Thomas a devenit subiect de interes la nivel mondial dupa ce, in luna martie, invitat in emisiunea gazduita de Oprah Winfrey, Thomas declara ca va deveni mama. Si ca insasi sotia sa, Nancy, a fost cea care l-a inseminat, acasa, folosind un dispozitiv asemanator unei seringi. Mai mult, acelasi barbat, a povestit intr-un material aparut in revista pentru homosexuali, bisexuali sau transexuali "The Advocate" ca, pe vremea cand era femeie, a pierdut o sarcina de tripleti pentru ca i-a pus in pericol viata. Thomas se declara fericit sa o aiba alaturi pe sotia sa, Nancy, care il sustine in acest demers si il protejeaza de comentariile malitioase ale prietenilor sau rudelor. Cei doi se cunosc de 10 ani, iar Nancy nu poate avea copii. Americanul care a suferit o operatie de schimbare de sex, la origine fiind femeie, sustine ca din momentul in care a decis ca vrea sa aiba un copil, a incetat sa mai urmeze tratamentul cu injectii cu testosteron.