Multi le privesc ca pe o alternativa sanatoasa, insa unele marci de carnati si burgeri vegetarieni contin niveluri mult mai mari de sare decat echivalentele lor din carne, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in thisislondon.co.uk.
Doar doi astfel de carnati pot furniza intreaga ratie maxima de sare recomandata zilnic pentru un adult si o doza mult prea mare pentru un copil. Cercetatorii de la Consensus Action on Salt and Health din Marea Britanie au decis, cu ocazia Saptamanii Nationale Vegetariene, sa analizeze o selectie de produse fara carne.

Astfel, acestia au descoperit ca unii burgeri vegetarieni contin de sase ori mai multa sare decat burgerii din carne, in timp ce alte marci de burgeri si carnati contin la fel de multa sare ca o punga cu chipsuri sarate. Cantitatea maxima de sare recomandata zilnic unui adult sanatos este de 6 grame, in timp ce un copil cu varsta intre 7 si 11 ani nu trebuie sa consume mai mult de 5 grame de sare pe zi. Unii carnati pot contine 2,8 grame de sare pe portie, de patru ori mai mult decat echivalentul din porc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.