Ideea acestei expozitii ii apartine cercetatorului Robert Blackson, care a realizat-o pe baza experientei chimistilor, specialistilor in parfumuri, botanistilor si a unui om de stiinta de la NASA.
Cei care viziteaza galeria Reg Vardy a Universitatii Sunderlan din Marea Britanie au posibilitatea sa experimenteze cum miroase un meteorit, ce simt locuitorii Statiei Spatiale Internationale, cum miroseau leacurile folosite de medicii din Evul Mediu - o combinatie de aroma de portocale si cuisoare - sau sa inspire atmosfera plina de aburi, puternic parfumata a unei sere de palmieri din epoca victoriana, foarte la moda in castelele sau conacele de la tara ale celor bogati.

"Am reusit sa facem un lucru fara precedent. Nu exista miros placut sau neplacut, numai ca unii prefera un miros care altora nu le place", a opinat el. Unul dintre mirosurile cele mai speciale este cel pe care locuitorii Hiroshimei l-au simtit-o dupa bombardamentul atomic din 6 august 1945 care, potrivit lui Blackson, a fost "intepator, puternic si foarte metalic".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.