Nicio tara din lume nu poate concura Zimbabwe la titlul de cea mai proasta economie din lume, si introducerea bancnotei de 500 de milioane de dolari zimbabweni e cea mai clara dovada a acestui fapt.
Inflatia din aceasta tara e, firesc, de departe cea mai ridicata din lume, cifrandu-se la incredibila cifra de 165.000%, iar preturile se dubleaza in consecinta practic la fiecare saptamana. Intre timp, situatia politica din tara e si ea una foarte dificila, cu niste alegeri extrem de contestate, cu rezultate la prezidentiale publicate dupa mai bine de o luna si cu un tur al doilea al acestor alegeri care a fost amanat pana la un termen nestabilit. Nici noua bancnota nu are o valoare prea mare, ea fiind echivalentul a 2 dolari americani, comparativ cu anul independentei, 1980, cand un dolar zimbabwean era chiar mai puternic decat dolarul american.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.