Ursii polari au fost trecuti pe Lista speciilor amenintate de disparitie, informeaza CNN.

In acest moment oamenii de stiinta sustin ca in zona Arctica traiesc in jur de 25.000 de ursi polari, dar se estimeaza faptul ca in decursul a 50 de ani, doua treimi din populatia ursilor polari va disparea, din cauza topirii ghetii arctice.

Controversa legata de disparitia ursilor polari este legata de faptul ca amenintarile la adresa acestei specii se datoreaza incalzirii globale care le afecteaza habitatul.

“Aceasta decizie poate fi considerata un eveniment pentru ca forteaza administratia Bush sa recunoasca si sa constientizeze pericolul incalzirii globale, si impactul brutal pe care aceasta il are asupra vietii pe Pamant”, a declarat cercetatorul Kassie Siegel, de la Centrul pentru Diversitate Biologica.

“Nu este prea tarziu sa salvam ursii polari si vom lupta pentru ca aceste animale sa primeasca protectie prin inscrierea sa pe Lista speciilor amenintate de disparitie”, a mai adaugat Siegel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.