Nu e un vis de adolescent, ci o realitate pentru tanarul american John Tyler Hammons, din Muskogee, Oklahoma

Bucurestii isi aleg primar. Dar cine nu stie asta. Noutatea sta, insa, in faptul ca, spre deosebire de capitala Romaniei, unde, la fiecare patru ani, sunt reciclati aceiasi candidati, dincolo de Ocean lucrurile stau exact invers.

Cel mai clar exemplu vine, din orasul american Muskogee, Oklahoma, unde, primar a devenit un tanar de ...19 ani, recent iesit de pe bancile liceului. Ambitiosul tanar John Tyler Hammons are o multime de proiecte pe care vrea sa le puna in practica in cel mai scurt timp, si, neaparat, sa isi continue studiile. Nu pare deloc ingrijorat de faptul ca cei aprape 40.000 de rezidenti ai orasului ii vor ocupa majoritatea timpului in care, de obicei, tinerii de varsta lui si-l petrec in fata calculatorului.

John Tyler Hammons si-a dorit sa fie altfel decat cei din generatia sa si sa arate lumii ca se poate sa ai, la 19 ani, si responsabilitatea administrarii unui oras. Drept pentru care s-a inscris in cursa pentru primaria orasului natal, Muskogee, din statul american, Oklahoma. Apropiatii ii dadeau putine sanse. Motiv pentru care s-a ambitionat si mai tare si s-a pus pe treaba. Eforturile sale electorale au fost un real succes, John obtinand aproximativ 70% dintre voturile alegatorilor, in defavoarea primarului in exercitiu, Hershel Ray McBride.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.