Un nud in marime naturala, ce reprezinta o femeie care doarme pe o canapea, a stabilit un nou record mondial in ceea ce priveste cel mai mare pret cu care s-a vandut vreodata un tablou al unui artist in viata.
Tabloul apartine lui Lucian Freud, se numeste Benefits Supervisor Sleeping si a fost pictat in anul 1995. El a fost vandut la New York pentru suma de 33,6 milioane de dolari.

Tabloul o infatiseaza pe Sue Tilley, in virsta de 51 de ani, pe care artistul a cunoscut-o intr-un bar in urma cu mai bine de 20 de ani. De la momentul intalnirii lor, femeia a devenit muza lui Freud, in ciuda formelor sale generoase.ea a pozat pentru tablourile artistului timp de patru ani. Femeia, care era platita cu 3 dolari pe ora pentru serviciile sale a declarat dupa vanzarea tabloului ca se simte mandra ca formele ei i-au adus artistului atatia bani. „Nu mi-am facut probleme pentru ca eram dezbracata.” a declarat modelul. „De obicei profit de toate ocaziile care mi se ivesc in viata si m-am distrat” a mai spus aceasta.

Recordul anterior era detinut de artistul Jeff Koons pentru tabloul Hanging Heart care s-a vandut cu 23,5 milioane de euro, in noiembrie anul trecut.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.