O substanta lichida, creata de catre cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) cu ajutorul nanotehnologiei, are proprietatea de a opri sangerarile aproape instantaneu.

Dupa ce a cumparat dreptul de folosinta a tehnologiei dezvoltate de catre oamenii de stiinta de la MIT, o tanara companie cu sediul in Cambridge, Arch Therapeutics, planuieste sa inceapa productia pe scara larga. Inainte ca substanta care inabusa sangele din fasa sa patrunda pe piata vor trebui realizate mai intai o serie de experimente pe oameni, noteaza publicatia “Technology Review”.

Inovativa substanta va patrunde mai intai in salile de operatii, unde va fi folosita in timpul interventiilor chirurgicale pentru a stopa si a preveni sangerarile. Ea isi va dovedi utilitatea intr-o gama larga de operatii, precum cele pe creier, pe cord si de prostata, dupa cum a explicat Floyd Loop, fost chirurg cardiovascular, actual consultant pentru Arch Therapeutics si director al Clinicii Cleveland, unul dintre cele mai bune spitale din lume.

“In plus, cand sunt indepartate tumori masive, apare o sangerare abundenta in jurul zonelor in care se intervine chirurgical si astfel se pierde timp pretios in incercarea de a opri fenomenul nedorit, cu ajutorul unor bureti si prin cauterizare”, a declarat doctorul american.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.