O noua carte prezinta legendele fantomelor ce infioara lumea de sute de ani

Folclorul englez abunda in povesti despre cranii care tipa sau calareti fara cap. Martori ingroziti au sustinut de-a lungul timpului ca au vazut stafii.

Autoarele cartii "Penguin Book of Ghosts", Jennifer Westwood si Jacqueline Simpson, au selectat legende seculare, alcatuind un ghid al locurilor bantuite din Marea Britanie. "Cititorii vor fi surprinsi sa constate ca unele povesti despre care se credea ca se refera la unele obiective turistice vorbesc, de fapt, de alte locuri. Legendele si povestile populare sunt in continua miscare, ca un aisberg", se arata in prefata cartii. Satul Prestbury din comitatul Gloucestershire este catalogat drept cel mai bantuit loc din Anglia. Se spune ca isi fac aparitia aici: un calaret fara cap din razboiul civil (legenda spune ca a fost un regalist ucis de capetele rotunde), stafiile unor ciobani cu turme de oi, fantoma unui strangulator care a ucis o mireasa, fantoma proprietarului domeniului Walnut Cottage.

Potrivit noului ghid, multe povesti vorbesc despre fantomele din satele Angliei. Satul Clopton din comitatul Northamptonshire este bantuit de ucigasul „Skulking Dudley". Se spune ca sufletul sau nu-si gaseste odihna din cauza unei crime pe care a comis-o in 1349.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.