Navigand printre printre yachturi de lux, barci cu motor, veliere si ambarcatiuni lucrate manual am descoperit “piesa” de rezistenta a expozitiei: un Pershing 46, al carui pret sare de un milion de euro (cu toate taxele incluse). In fata Casei Poporului a ancorat zilele trecute cea mai scumpa ambarcatiune adusa vreodata in Romania la o expozitie de profil. Cea de-a treia editie a "Romanian Boat Show" se mandreste cu un Pershing 46 in valoare de 850.000 de euro (pret fara taxe si accize).

Modelul Pershing 46´ nu numai ca face fata provocarii imbinarii stilului cu functionalitatea, dar totodata arata succesul imens al know-how-ului Pershing care este caracterizat de succesul cu care combina performanta cu luxul la bord.Luxoasa ambarcatiune are o lungime de aprox. 16 metri, peste patru metri latime si poate atinge o viteza de aprox. 80 de kilometri pe ora (37 de noduri). Iahtul de 1 milion de euro este format dintr-un living elegant si 3 dormitoare, bai pentru fiecare incapere in parte si o bucatarie complet utilata.
Interiorul acestei adevarate bijuterii plutitoare este lucrat in lemn de cires si tec, tapiteria fiind realizata dintr-o piele speciala, rezistenta la cele mai aspre conditii umezeala. Spectaculosul bord din fibra de carbon are meritul de a elimina aproape orice grija legata de deplasarea acestei ambarcatiuni-mamut in larg. Astfel, datorita ergonomiei si diversitatii comenzilor, yachtul de 16 metri nu mai pare atat de greu de manevrat.Sinteza, inovatia si creativitatea design-ului fac din acest model cel mai reprezentativ exemplu al exploatarii la maximum a spatiului fara a compromite standardele Pershing legate de stil si design.