Incredibil 9 Mai 2008 03:15
Eleganta si zimbetul pot fi tactici-cheie pentru cei care cauta o slujba, insa o simpla stringere de mina ferma ar putea sa le surclaseze pe amindoua, spun cercetatorii americani intr-un studiu ce va fi publicat in septembrie in Journal of Applied Psychology, informeaza Mediafax.
Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au descoperit ca acei candidati care au o stringere de mina ferma au mai multe sanse de a obtine slujba fata de cei care au o stringere de mina moale. O stringere de mina ferma este mai importanta decit tinuta sau aspectul fizic, pentru ca ajuta la crearea unei prime impresii puternice. “Am descoperit ca prima impresie incepe cu o stringere de mina, care da tonul pentru restul interviului”, a spus George Stewart, profesor asociat de management la Colegiul Economic Tippie.
Stewart a indicat ca acesta este primul studiu care evalueaza importanta unei stringeri de mina ferme in cadrul unui interviu pentru o slujba.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.