Incredibil 9 Mai 2008 13:49
Pana de curand, fotografia ca inventie ii era atribuita lui William Henry Fox Talbot
Desi pana de curand, fotografia ca inventie, ii era atribuita lui William Henry Fox Talbot, care descoperea la inceputul secolului al XIX-lea cum se poate face trecerea de la negativ la pozitiv, cercetatorii au descoperit acum o fotografie cu o frunza ce pare ca a fost realizata in epoca "pre-fotografica", informeaza "Daily Mail". Specialistii sustin ca tehnica folosita in realizarea acestei fotografii nu este la fel cu cea a lui Talbot, fiind vorba despre o imagine in negativ a frunzei, facuta cu ajutorul unei foite acoperite cu nitrat de argint.

Nepretuita fotografie, despre care cercetatorii cred ca ar fi prima din lume, a fost retrasa de curand de la vanzare de una dintre marile case de licitatie, pana cand expertizele vor fi duse la bun sfarsit. Denise Bethell de la Sotheby's a declarat ca, initial, casa de licitatie se astepta sa primeasca 50.000 - 70.000 de lire sterline pentru fotografie. In schimb, a aratat ea, daca se dovedeste ca fotografia infatisand o frunza este cea mai veche din lume, pretul ei poate creste vertiginos. Poza a fost ultima data vanduta ca fiind un original Talbot de catre Sotheby's in 1984 si a fost achizitionata apoi de un negustor de arta din New York.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.