Incredibil 7 Mai 2008 04:52
Persoanele care au maini sau picioare scurte prezinta mai multe riscuri sa aiba probleme de memorie, de tipul dementei sau al maladiei Alzheimer, odata cu inaintarea in varsta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani.
Cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston, autorii studiului, spun ca femeile cu membrele cele mai scurte prezinta cu 50% mai multe probabilitati de a dezvolta dementa sau maladia Alzheimer fata de cele cu membre mai lungi. De asemenea, cu cat partea de jos a piciorului este mai lunga, cu atat riscul de dementa este mai scazut. In cazul barbatilor, doar cei cu brate mai scurte prezinta riscuri ridicate de a dezvolta dementa, potrivit acestui studiu. Cercetatorii spun ca studii anterioare au sugerat ca factorii de mediu din prima parte a vietii joaca un rol semnificativ in posibilitatea de a dezvolta o boala cronica ulterior in viata. Membrele scurte pot fi un semn al deficitului nutritional din prima parte a vietii, care joaca un rol important si in dezvoltarea creierului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.