Incredibil 5 Mai 2008 02:19
O teorie populara zilele acestea (sustinuta si de Bush si de Condoleezza Rice) considera ca cei din China si din India sunt vinovati pentru consumul mondial exagerat de grane, intrucat populatia acestor tari este foarte mare.

Adevarul este insa cu totul altul: conform unui studiu din 2007, fiecare persoana din America consuma de 5 ori mai multe grane (orez, grau, secara, etc.) decat o persoana din India. Astfel, fiecare indian consume aproximativ 178 kg de astfel de grane pe an, in timp ce un singur american consuma peste 1000 kg pe an! De asemenea, Statele Unite consuma intr-un an de doua ori mai mult decat toata Uniunea Europeana si de trei ori mai mult decat China.

Povestea nu se opreste aici, deoarece in State consumul este in crestere, 1046 kg in 2007 de persoana, fata de 946 in 2003. In comparatie, consumul pe cap de locuitor in India, in aceeasi perioada, a ramas aproximativ constant.

Nici nu este vorba doar de grane, americanii consumand pe cap de locuitor si aproximativ de 2 ori mai mult lapte (neprelucrat) decat indienii, aproximativ de 4 ori mai multe uleiuri vegetale, de 26 de ori mai multa carne de vita si de 23 de ori mai multa carne de pui.

Sursa: StiriTari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.