Incredibil 2 Mai 2008 03:26
Impatimitii jocurilor video au aceleasi trasaturi de personalitate intalnite la indivizii diagnosticati cu sindromul Asperger, o forma de autism.

Cu cat o persoana se joaca mai mult, cu atat mai multe sanse exista ca ea sa manifeste trei caracteristici asociate, in mod normal, sindromului Asperger: comportament nevrotic, personalitate introvertita si incapacitatea de a se face placuta celor din jur. In plus, jocurile video accentueaza problemele de sanatate mintala deja existente in cazul unor indivizi, afirma un studiu realizat de catre cercetatorii britanici de la Universitatea Bolton, citat de stiinta.info.

Studiul nu s-a ocupat in mod special de bolnavii care sufera de Asperger, ci a luat in vizor 400 de gameri, majoritatea barbati, care au raspuns la o serie de intrebari privind activitatea lor ludica in mediul virtual.

Rezultatele au subliniat totusi ca suferinzii de Asperger cad usor in plasa dependentei de jocuri video, deoarece gasesc in ele o cale de a evada intr-o lume in care lipseste contactul direct cu oamenii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.