Mii de femei sunt afectate din cauza folosirii tehnicilor de infrumusetare neautorizate.

Cele mai solicitate tratamente de infrumusetare si reintinerire in Romania sunt cele pe baza de toxina botulinica si tratamentele de umplere cu substante gelatinoase, cum este acidul hialuronic, precum si procedurile de peeling chimic.

„Din dorinta de schimbare si lipsa de informare, mii de femei care apeleaza la diferite metode de infrumusetare ajung sa fie victimele unor aparate neomologate si ale unor acte medicale neprofesioniste, avand consecinte foarte grave pentru o perioada indelungata de timp“, a anuntat presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica, Mihaela Leventer.

Totodata, daca tehnicile chirurgicale de infrumusetare pentru imbunatatirea temporara a infatisarii sunt neomologate sau folosite de personal neautorizat prezinta o serie importanta de inconveniente.

Astfel, „durerea, infectarea, inrosirea sau invinetirea zonei, umflaturile si sensibilitatea marita a pielii sunt completate de surpriza unei mutilari temporare sau chiar permanente a fiecarei paciente“, explica sefa Societatii de Medicina Estetica.

Specialistii spun ca, la nivel european, numarul femeilor care au ajuns sa fie desfigurate in urma interventiilor realizate de asa-zisii „specialisti“ a crescut la cateva mii. Dr. Mihaela Leventer doreste sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste imaginea acestora. „Toate femeile trebuie sa constientizeze riscurile la care se supun in momentul in care opteaza pentru metode evazive care folosesc substante neautorizate sau proceduri de tip peeling, laser, bisturiu, fillere si multe altele.

Toate pacientele trebuie sa stie ca aceste interventii chirurgicale presupun durere, anestezie, dar si prezenta unor efecte adverse deosebit de grave, in cazul in care acestea nu sunt realizate de medici specialisti in medicina estetica. De aceea, trebuie luata in considerare importanta realizarii acestor interventii chirurgicale in cabinetele medicale specializate si nu in saloanele de infrumusetare“, spune Mihaela Leventer.

Conform statisticilor, in Romania sunt aproximativ 750 de medici specialisti dermatologi, 150 de chirurgi plasticieni si peste 2.000 de cosmeticiene. Doar 30% dintre dermatologi practica si dermatologia estetica si chirurgicala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.