Pierre, un pinguin ajuns la venerabila varsta de 25 de ani, incepuse sa-si piarda penele. Intrucat acestea sunt foarte importante pentru pastrarea temperaturii corpului, Pierre, unul din cei 20 de pinguini tinuti in captivitate la Academia de Stiinte din California, evita bazinul cu apa, ramanand tremurand pe margini.

La inceput supraveghetorii au incercat sa-l incalzeasca de la o sursa de caldura, un fel de lampa. Dupa care Pam Schaller, biolog, s-a gandit la costumele scafandrilor: daca acestea le tin cald oamenilor in apele reci ale Pacificului, de ce sa nu facem unul mai mic pentru Pierre?

Comanda pt un astfel de costum a fost data companiei Oceanic Worldwide, toata lumea de acolo bucurandu-se de ocazie: “Am auzit ca majoritatea acestor pinguini traiesc pana la 20 de ani, iar acesta are deja 25. In orice fel il putem ajuta, o facem cu placere”, a spus Teo Tertel, de la departamentul de marketing al OW.

Sursa: StiriTari.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.