O croziera pe marile si oceanele globului nu mai este de mult o dorinta de neatins. Dotat cu un patinoar, un simulator de surf si o intreaga retea de magazine si restaurante, vasul Independence of the Seas este mai dotat chiar si decat multe dintre orasele mici, relateaza cotidianul The Telegraph in editia sa online.

Pe langa toate acestea, gigantul plutitor poate gazdui circa 5.700 de pasageri.

Uriasul vas de 160.000 de tone, care a ancorat in vineri in portul britanic Southampton, "complexeaza" celelalte vase trase existente in port, inafara de "surorile" sale la fel de mari, Freedom of the Seas si Liberty of the Seas.

Vasul "Independece of the Seas" a putut fi vazut saptamana aceasta in Oslo, capitala Norvegiei. "Monstrul marin" avea la bord aproximativ 3.600 de pasageri imprastiati comod pe cele 15 punti pe care vasul le care in dotare.

"Pe un vapor de asemenea dimensiuni, nimeni nu se simte inghesuit", a declarat Susan Hooper, directorul companiei Royal Caribbean. Practic, nimeni "nu are timp sa se plictiseasca" deoarece personalul vasului este mereu atent sa ca pasagerii sa mearga la diferite spectacole si alte activitati distractive.

Varsta medie a pasagerilor este undeva la 45 de ani iar pentru a satisface cat mai multe exigente, vasul este dotat sali de gimnastica, piste de alergari, o sala pentru sport cu nu mai putin de 30 de antrenor, un perete pentru alpinism interior de 15 metri inaltime. Piesa de rezistenta a distractiei totale este surfingul la bordul navei, gratie unei piscine de 13 metri care genereaza propriile valuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.