Desi, pe plan mondial, consumul a scazut dramatic in ultima perioada din cauza recesiunii economice, cei mai bogati oameni din lume sunt dispusi sa cheltuiasca in continuare sume impresionante pentru a-si redecora resedintele, a-si schimba masinile sau a se bronza in cele mai exotice destinatii.
O bucatarie extrem de bine dotata si cu un design inovativ sau un salon SPA cu jacuzzi si sauna au devenit prezente obisnuite in casele miliardarilor lumii. Se pare ca, in ultimul timp, acestia isi indreapta atentia spre design-ul minimalist in stil Zen si camerele speciale de Yoga, continuate de superbe gradini private. Pretul unor astfel de amenajari se situeaza in jurul fabuloasei sume de 100.000 de euro, suma pe care miliardarii se grabesc sa o plateasca pentru a-si crea un mediu care sa le intampine in totalitate nevoile.

Este cunoscut faptul ca bijuteriile de valoare reprezinta standardul suprem al bunastarii materiale. Asadar, atunci cand clientii sunt reprezentati de milionarii lumii, doar bijuteriile create in editie limitata, ce poarta semnaturi exclusiviste precum Zydo sau Di MODOLO pot intampina cerintele lor extravagante…Motiv pentru care nici nu clipesc atunci cand platesc 50.000 de euro pentru un colier cu 46 de diamante si 46,3 carate.Milton Pedraza, director executiv al uneia dintre cele mai importante companii de cercetare din industria de lux, Luxury Institute, a anuntat aparitia pe piata in viitorul apropiat a unei masini personalizate in valoare de 3,2 milioane de euro. Pana la acel moment, impatimitii masinilor de lux vor trebui sa se limiteze la exclusivistul Lamborghini Reventón, model lansat in septembrie 2007 la Show-ul Auto de la Frankfurt. Bijuteria-auto este serie limitata, pretul ajungand la 1 milion de euro.

Desi aproape 90% dintre miliardari detin mai mult de o proprietate, de cele mai multe ori, ei nu-si petrec vacantele acolo. Prefera insa statutul de membri ai unui club exclusivist precum Exclusive Resorts in schimbul unei taxe de 150.000 de euro, acesta asigurandu-le accesul la case de lux in unele din cele mai exotice destinatii din lume, precum Turks and Caicos, Castelul Bovey din Devon (Anglia) sau un apartament de lux la bordul unei vas precum "The World".


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.