O vioara Stradivarius, in valoare de aproximativ doua milioane de dolari, a fost returnata de un sofer de taxi celui care o uitase in masina, scrie Daily Mail.
Violonistul a cazut in genunchi si a inceput sa planga, in momentul in care a primit inapoi vioara veche de 285 de ani. Philippe Quint, muzician nascut in Rusia, se intorcea de la un concert din Texas si a luat un taxi de la aeroportul Newark. Din cauza oboselii, a uitat pretioasa vioara pe bancheta din spate, unde a ramas pana a doua zi dimineata, cand a fost descoperita de soferul Mohamed Khalil. Intre timp, violonistul sunase disperat la dispecerat, dar si la politie pentru a anunta ca a pierdut vioara. Khalil a descoperit vioara si anuntat dispeceratul.

"Vioara este viata mea", a declarat Quint, care, timp de 18 luni, s-a rugat de cuplul de filantropi Clement si Caren Arrison sa i-o imprumute. Nominalizat la premiile Grammy, Philippe Quint nu este singurul muzician care a ratacit un instrument valoros. In anul 1999, Yo-Yo Ma si-a uitat violoncelul, in valoare de 1,75 milioane de lire sterline, in portbagajul unui taxi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.