Cu ocazia aniversarii a 100 de ani de creatie si excelenta in industria ceasurilor de lux, Rolex a organizat o licitatie de anvergura in cadrul careia s-au pus la bataie cele mai celebre si mai exclusiviste ceasuri ce poarta distinsa semnatura.

In cadrul licitatiei denumite Revolution: The Evolution of the Rolex Sport Watch, organizata recent, s-au stabilit noua recorduri mondiale, suma totala a tranzactiilor atingand imensa valoarea de 8,5 milioane de dolari.

Vedetele serii au fost doua ceasuri Sea-Dweller Submariners din 1967, fiecare obtinand un pret de 237.600 dolari, precum si un model Submarine din 1973, creat initial pentru armata britanica, ce s-a vandut la pretul de 166.800 de dolari.

Cel mai frumos ceas al licitatiei a fost desemnat exclusivistul model Jean-Claude Killy, care a obtinut 155.000 de dolari, iar recordul absolut al serii ii revine superbului model Comex, realizat in 1979, acesta fiind cotat la pretul de 248.800 dolari.

In timp ce colectionarii din intreaga lume au platit preturi enorme pentru aceste veritabile bijuterii ce marcheaza istoria brand-ului Rolex, unele modele nu au reusit insa sa se ridice la nivelul asteptarilor. Printre acestea se numara versiunea extrem de stilata a modelului Explorer, cunoscuta sub denumirea de Straight Hand Steve McQueen, care a obtinut modesta suma de 40.800 de dolari.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.