Copilaria ar trebui sa fie lipsita de griji si violenta. Insa, unii parinti isi transforma copiii in "bestii" dornice de sange.

Intr-un documentar ce a fost realizat de Channel 4, putem sa aruncam o privire in lumea luptelor de kickbox, sport din ce in ce mai apreciat in Marea Britanie. Copiii in varsta de patru sau cinci ani sunt cei mai noi recruti ai acestor lupte organizate. Documentarul Cutting Edge, realizat de Channal 4, vizeaza viata a patru familii care investesc totul pentru ca odraslele lor sa devine cei mai buni luptatori din Marea Britanie. Filmul urmareste antrenamentele si luptele a cinci prescolari: Miah si fratele ei geaman Kian, Thai, Connor si Sohan.

Darren si sotia sa Lisa si-au inscris copii in varsta de cinci ani, Miah si Kian, la lectii de box, in urma cu sapte luni. Darren este atat de pasionat de sport incat vrea sa transforme o camera a casei in sala de antrenamente, astfel incat gemenii sa se antreneze mai mult si mai intens. In ciuda varstei fragede, acesta crede ca, insuflandu-le copiilor pasiunea pentru acest sport sangeros, va crea o legatura mult mai stransa intre el si cei mici.

Prin toate antrenamentele, Darren spera ca astfel ii va insufla Miahei puterea de a trece mult mai usor peste probleme si va putea sa ia viata in piept mult mai usor. Decis sa faca din copiii sai campioni, tatal isi incurajeaza odraslele sa se antreneze de trei ori pe zi iar, la sfarsitul saptamanii, sa lupte cu alti copii de varsta lor, in ring. Dar emotiile dinaintea meciului o afecteaza de cele mai multe ori pe Miah. "De fiecare data cand intra in ring, imi fac griji ca poate o sa inceapa sa planga", recunoaste Darren, dar, cu toate acestea, ramane hotarat si ambitios in decizia sa. Pentru lupta viitoare, Darren nu risca nimic. Si-a indopat fiica, astfel incat sa aiba greutatea necesara. Va fi oare de ajuns pentru tatal innebunit dupa sport sau fiica sa de cinci ani, careia ii place muzica si sa se imbrace in printesa, va pleca iarasi cu mana goala din ring?

La doar zece ani, Thai este deja un veteran al luptelor de kickboxing. Tatal sau, Mark, este un pasionat al acestui sport si, astfel, il antreneza pe Thai si pe sora sa de 14 ani ( dubla campioana la acest sport). Acestia nu au avut de ales in privinta sportului pe care vor sa il practice. In cazul lor, parintii au avut ultimul cuvant.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.