Un spaniol si-a dedicat intreaga viata studiului, obtinind pina in prezent, la virsta de 82 de ani, 13 diplome universitare si trei de doctorat, relateaza ziarul El Mundo.

Absolvent, la 19 ani, al unei facultati de filozofie, Jose Luis Iborte Baque a obtinut ultima sa diploma la o facultate de litere in urma cu doar o luna. Batrinul, care locuieste la Zaragoza, a mai absolvit facultati de Drept, geografie, istorie, istoria artei si medicina, urmind de asemenea cursuri separate de filologie clasica, chirurgie si limbi straine precum engleza, franceza, germana si ebraica.

Iborte ­ care a lucrat ca avocat, specialist bancar si profesor ­ a precizat ca nu doarme decit patru ore pe noapte. El a dezvaluit ca a studiat dreptul doar la insistentele tatalui, caci s-a simtit mereu atras doar de stiintele umanistice.

La virsta de 73 de ani, s-a decis totusi sa studieze medicina, dupa ce un medic i-a spus sa nu comenteze pe seama diagnosticului pe care i l-a pus, atit timp cit nu a absolvit o facultate de medicina. “Dupa aproape patru ani, i-am trimis o copie a diplomei mele de medicina”, a mentionat spaniolul, adaugind ca urmatorul sau tel este acela de a invata limba araba.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.