Ziua in care florile vor impinzi suprafata selenara nu este departe, afirma o echipa de cercetatori asociati Agentiei Spatiale Europene.

O echipa stiintifica afiliata Agentiei Spatiale Europeane (ASE) a demonstrat ca galbenelele pot creste pe roca sfarmata, similara cu cea prezenta pe suprafata satelitului Terrei. Solul a lipsit cu desavirsire in experimentul realizat de catre oamenii de stiinta de la Academia Nationala de Stiinte din Kiev, iar pentru asta au fost folosite diferite tipuri de bacterii, care au extras din pietre nutrientii necesari plantelor, precum potasiul. Dupa cum informeata BBC Online, rezultatele au fost prezentate la Viena, in cadrul intilnirii anuale a Asociatiei Europene de Geostiinte (AEG), care reuneste cercetatorii axati pe studiul Pamintului si al corpurilor ceresti vecine.

Multe persoane vad in cultivarea plantelor pe Luna un pas important in procesul de colonizare al satelitului, deoarece omenirea ar avea multe de invatat despre felul in care viata se adapteaza la conditiile selenare.

“Am implementa astfel un sistem de circulatie si recuperare al apei, esential in dezvoltarea unor baze primitive in care viata sa poata rezista”, a declarat Bernerd Foing, om de stiinta la Centrul European de Tehnologie si Cercetare Spatiala din Olanda si director al Grupului International Aplicat pentru Explorarea Selenara (organizatie finantata de agentiile spatiale de pe glob, care are scopul de a sustine o strategie globala pentru explorarea si utilizarea satelitului Terrei).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.