Cercetatorii americani sustin ca tumorile cresc de doua ori mai mult la pacientii care fac exercitii fizice. Ei isi bazeaza aceste declaratii pe un studiu efectuat pe soareci.

Posibila explicatie poate fi faptul ca exercitiile imbunatatesc circulatia sangelui, care permite mai departe dezvoltarea mai rapida a tumorilor. In lumea medicala a izbucnit o adevarata dilema, pentru ca, in acelasi timp, cercetatorii au descoperit ca o viata sedentara creste riscul de a face alte boli grave.

Pana la noi date despre aceasta problema, specialistii in oncologie le recomanda in continuare pacientilor cu cancer sa faca miscare. Numai ca cercetatorii de la Centrul Medical Universitar Duke au facut publica o concluzie care ii ingrijoreaza pe toti pacientii de cancer si aduce multe semne de intrebare: tumora creste mai mult la pacientii activi decat la cei sedentari.

Rezultatele studiului nu ar trebui sa ne sperie, pentru ca ne vor ajuta sa imbunatatim tratamentul impotriva cancerului, sustin cercetatorii americani. Ei au implantat 50 de tumori canceroase la soareci, dupa care jumatate din acestia au fost bagati in custi, iar cealalta jumatate au facut miscare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.