Chimistii au descoperit o metoda revolutionara de a obtine combustibil pentru masini: convertirea plantelor de zahar in hidrogen, ce poate fi folosit, ieftin si ecologic, in loc de benzina sau de motorina.
In acest proces se combina plantele de zahar, apa si un cocktail puternic de enzime pentru a produce hidrogen si dioxid de carbon, in conditii de reactie blande. Cercetatorii au declarat acest procedeu drept cea mai eficienta metoda din lume de a produce hidrogen.

"Este intr-adevar revolutionar", a declarat cercetatorul Y.-H. Percival Zhang, un inginer biochimist la Virginia Tech in Blacksburg, SUA. "S-a deschis o noua usa catre producerea hidrogenului. O data cu imbunatatirea tehnologiei, masinile pe baza de zahar vor deveni realitate", a mai declarat Zhang. Folosirea hidrogenului la masini este cunoscuta precum o alternativa ecologica la benzina sau motorina, insa productia sa este scumpa si ineficienta.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.