Prima vietuitoare de pe Pamant a fost mult mai complexa decat se credea, au concluzionat specialistii, care au publicat joi un studiu pe aceasta tema in revista Nature.
Potrivit oamenilor de stiinta, au fost facute mai multe verificari, iar de fiecare data rezultatul a fost acelasi: meduza cu creasta a fost prima vietuitoare de pe pamant. Aceasta are acelasi sistem nervos ca al meduzelor obisnuite insa mult mai complex. Anterior se credea ca prima vietuitoare a fost Phylum Porifera - buretele sau spongierul.

"Descoperirea este socanta" a declarat Casey Dunn de la Universitatea Brown din Rhode Island, membru al echipei care a realizat studiul. El a declarat ca au fost efectuate mai multe verificari, insa, de fiecare de fiecare data, rezultatul a fost acelasi: meduza cu creasta a fost primul animal de pe pamant. Prezenta meduzei la baza "arborelui vietii" sugereaza ca primul animal a fost mult mai complex decat se credea initial, cercetatorii crezand pana acum ca primele vietati au fost spongierii, un grup de animale acvatice nevertebrate, apartinand increngaturii Porifera. In ceea ce priveste meduza cu creasta, aceasta are un sistem nervos asemanator cu cel al meduzelor obisnuite, insa cu mult mai complex.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.