Expozitia este cu atat mai speciala cu cat al sau curator este Octavian Sever Coifan, primul roman membru al Société Française des Parfumeurs si autor al cartilor de referinta 1000 de parfumuri, Vol I si II, si Parfumul, Mica Enciclopedie, carti editate de Curtea Veche.

"Ideea expozitiei mi-a fost data de Octavian Coifan, in nenumaratele noastre discutii despre ce putem face mai special la Madison", ne-a declarat Madeleine Florescu, proprietara exclusivistei parfumerii din centrul Capitalei. "Pe langa ce are parfumeria mai special si mai exclusiv astazi, consider ca e important sa ne oprim din cand in cand si sa observam evolutia ei, radacinile, momentele speciale din lunga ei istorie. In felul acesta intelegem si apreciem mai mult exemplele de azi".

Cum au primit romanii aceasta initiativa? "Efectele sunt dintre cele mai variate, de la revelatie vis-à-vis de arta parfumeriei si complexitatea ei, la emotie la vederea flacoanelor delicate, la un mai mare respect acordat unui parfum si alegerii lui", a concluzionat Madeleine.

Expozitia va avea loc pana pe 20 aprilie.

Cititi in editia de maine povestea obiectelor expuse la Madison, obiecte care au scris istorie in industria parfumeriei.