Anul 2008 este unul special atat pentru HARLEY-DAVIDSON cat si pentru Politia Statelor Unite ale Americii. Nu multi stiu ca Politia Statelor Unite ale Americii este cel mai vechi si longeviv client HARLEY-DAVIDSON din lume, cu o istorie de 100 de ani inceputa de la prima motocicleta vanduta Politiei din Detroit in vara anului 1908.

Politistii americani au inceput sa patruleze strazile Statelor Unite pe motocicletele HARLEY-DAVIDSON in 1908, la doar cinci ani de la infiintarea companiei si la doar un an dupa realizarea primului model V-Twin destinat publicului larg. Colaborarea dintre Departamentul de Politie si HARLEY-DAVIDSON este aproape la fel de veche ca insasi compania de motociclete si se dezvolta in continuare, patrulele de politie comandand si astazi motocicleta-simbol a Americii.

Cand prima motocicleta HARLEY-DAVIDSON a patrulat strazile orasului Detroit, noua achizitie a revolutionat activitatea politistilor, oferind o libertate de miscare cum nu mai experimentasera pana atunci. Datorita reputatiei companiei de a oferi motociclete pe care te poti baza aceasta colaborare s-a dezvoltat, iar motocicletele HARLEY-DAVIDSON au ajuns sa faca parte din echiparea si altor departamente de politie din America.

In scurt timp, armata americana a descoperit de asemenea beneficiile oferite de o flota de motociclete. Odata cu izbucnirea Primului Razboi Mondial in 1914, HARLEY-DAVIDSON a produs 20.000 de motociclete pentru fortele armate, care s-au dovedit a fi un mare ajutor pentru transmiterea mesajelor in zilele anterioare dezvoltarii unor comunicatii radio viabile. Iar cum majoritatea motocicletelor erau dotate cu atas si unele dintre ele echipate chiar si cu mitraliere, motocicletele puteau face fata si in situatii grele de lupta. Incepand cu anii 1920, HARLEY-DAVIDSON a devenit cel mai mare producator mondial de motociclete, cu peste 3.000 de departamente de politie si agentii guvernamentale care foloseau motociclete HARLEY-DAVIDSON.

Marele Crah financiar a avut totusi un impact major asupra producatorului de motociclete si a afectat serios vanzarile. Cu toate acestea, departamentele de politie au continuat comenzile si au ajutat astfel compania sa depaseasca cu bine cea mai mare furtuna economica a secolului.

Cand a izbucnit Cel de-al Doilea Razboi Mondial, HARLEY-DAVIDSON a raspuns iarasi apelului, cu peste 88.000 de motociclete fabricate pentru armata. Printre noile modele, se numara si unul care nu a fost niciodata vandut publicului, modelul XA 750 in doi cilindrii. Ca recunoastere a sprijinului acordat trupelelor americane aflate in razboi, Harley a primit patru prestigioase medalii din partea armatei si marinei americane.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.