Clasica tehnica de umpere cu aur sau cu invelis ceramic a cavitatilor dentare ar putea fi inlocuita de noi tehnici bazate pe regenerarea naturala a dintilor.

Apelind la o solutie bazata pe ioni de calciu, specialistii de la Universitatea California din San Francisco spera ca vor putea ajuta dintii atacati de carii sa-si refaca de la sine stratul de dentina (tesutul osos care formeaza pulpa dintelui).

Profesoara Sally Marshall a asezezat un strat din noua solutie pe dintii cariati, observind ca o buna parte dintre acestia au putut fi remineralizati. “Miza consta in refacerea cristalelor care compun dentina”, informeaza wired.com.

O vindecare completa presupune insa refacerea intregii suprafete afectate, de la smalt pina la dentina. Chiar daca noua tehnica nu reface total dintele cariat, Marshall spera ca in urmatorii ani, sa se gaseasca solutiile potrivite pentru regenerarea completa a dentinei si a smaltului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.