Muzica rap da o aura din ce in ce mai seducatoare drogurilor, marijuana, cocaina si alte substante ilegale de acest tip fiind tratate in cantece ca simboluri ale bogatiei si statutului social inalt, potrivit unui studiu publicat in Addiction & Theory, informeaza Mediafax.

Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitate din California, Berkeley, a scos la iveala faptul ca artistii de muzica rap s-au indepartat de versurile inceputului acestui gen muzical, cand cel mai adesea transmiteau avertismente asupra pericolelor consumului de droguri.

“Studiul arata ca, la inceput, muzica rap fie nu vorbea deloc de droguri, fie transmitea mesaje impotriva consumului”, a spus profesorul Denise Herd, coordonator al studiului. “Deci, in mod intrinsec, muzica rap nu este neaparat asociata cu aceste teme”, a adaugat aceasta. Dupa ce au analizat 341 de versuri din cele mai populare melodii lansate in perioada 1979-1997, cercetatorii au descoperit ca referirile la droguri au crescut de sase ori.

Din cele 38 de melodii cele mai populare lansate in perioada 1979-1984, numai patru includeau referiri la droguri. Pana la sfarsitul anilor ’80, referirile la droguri au crescut cu 19%, iar dupa 1993 ­ cu 70%. Versurile care descriu consumul de droguri nu numai ca au devenit mai frecvente, dar si contextul s-a schimbat, de la ingrijorare fata de distrugerile provocate de fenomen la o portretizare mai pozitiva.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.