Cafeaua bauta zilnic in cantitati moderate are efectul de a micsora riscul de imbolnavire de dementa prin faptul ca blocheaza o parte din actiunea destructiva a colesterolului asupra organismului, conform unui studiu american publicat in ultimul numar al revistei Journal of Neuroinflammation.

Aceasta populara bautura a fost deja “laudata” si in alte studii, pentru rolul sau protector impotriva maladiei Alzheimer.

Cercetatorii americani au oferit cofeina unor iepuri hraniti cu alimente bogate in grasimi si au observat rezistenta “barierei” vitale dintre creier si restul organismului, cofeina nepermitand sangelui bogat in grasimi sa alimenteze sistemul nervos central.

Aceasta “bariera” de sange a creierului este un filtru care protejeaza sistemul nervos central de agentii chimici cu potential nociv purtati prin sange in restul organismului. Alte studii in domeniu au demonstrat ca un nivel ridicat de colesterol in sange poate face ca aceste filtre sa devina mai permisive.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.