Imaginea unei fetite blonde care se uita la televizor este garantat inspaimantatoare pentru cei care au vazut filmul american Poltergeist.

Acum insa, oamenii de stiinta au emis o teorie uluitoare: cei care se tem, au dreptate. Copiii pot genera o activitate de tip poltergeist canalizandu-si energia intr-un mod unic.

Pierro Brovetto, care a lucrat la Institutul de Fizica Superioara, din Cagliari, Italia, si colega sa Vera Maxia au dorit sa explice originile fenomenului poltergeist, care este caracterizat de obiecte care zboara prin incapere "purtate parca de o energie proprie".

Cercetatorii au observat ca fenomene de tip poltergeist au fost raportate ca avand loc in intreaga lume, indiferent de cultura sau civilizatie, si au, in mod foarte bizar, un singur lucru in comun: "tulburarile de tip poltergeist apar de cele mai multe ori in vecinatatea unui copil aflat la pubertate sau a unei tinere femei" au declarat oamenii de stiinta in studiul lor.

Acum, Brovetto si Maxia au explicat concluziile lor, avand ca argument si un mecanism care explica de ce doar femeile si copiii pot crea acest fenomen extrem de ciudat. Cei doi sunt de parere ca vinovata este - ca in foarte multe alte probleme - pubertatea.

"Pubertatea este o modificare a trupului copilului care implica diverse organe, chiar si creierul" explica cei doi.

Ipoteza lui Brovetto si Maxia sustine ca, la pubertate, schimbarile de la nivelul creierului implica fluctuatii in activitatea cerebrala care, in cazuri extrem de rare, pot crea perturbari pe o arie de cativa metri in jurul individului respectiv.

Aceste perturbari sunt similare caracterului unor expertimente reale de mecanica cuantica, in vacuum, unde se inregistreaza miscari ale particulelor si antiparticulelor.

Cei doi cercetatori cred ca aceste extrafluctuatii determinate de un creier la pubertate ar putea influenta substantial mediul din jurul lor, putand sa creasca progresiv presiunea aerului din jur, ceea ce duce la ridicarea obiectelor si chiar deplasarea lor prin incapere. Studiul celor doi a fost publicat in revista de specialitate New Scientist. cinematografiei. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.