Cercetatorii britanici au descoperit un tratament impotriva umezirii ochilor, boala care este cauza principala a multor afectiuni oculare, relateaza SkyNews.

Afectiunea distruge retina, din cauza ei apar pete pe aceasta, iar vederea se pierde progresiv. Din nefericire, 90% din cei afectati de aceasta boala ajung chiar si la orbire. Noul medicament, Lucentis, trateaza aceasta afectiune si este deja aprobat in Scotia.

Institutul National al Sanatatii urmeaza sa lanseze acest medicament pe piata atat sub denumirea de Lucentis, cat si Ranibizumab, mai ales ca in Anglia intre 19.000 si 26.000 de persoane sunt afectate de boala ochilor umezi in fiecare an. Potrivit SkyNews, pe piata mai exista inca un medicament ale carui proprietati pot fi folosite tot in scopul tratarii umezirii ochilor, Macugen, insa acesta a fost interzis, cu toate ca este mai ieftin.

Medicamentul, considerat revolutionar de catre cercetatori, ar putea opri orbirea la o varsta inaintata. Tratamentul cu Lucentis duce chiar la recapatarea, intr-o anumita masura, a vederii pierdute.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.