Cine spune ca, odata ce ai implinit varsta de pensionare, trebuie sa-ti abandonezi, automat, toate ideile nastrusnice si sa iti petreci zilele in fotoliu, in fata televizorului?.

Cu o luna inainte de a implini 82 de ani, Gill Bowden, mama ambasadorului Marii Britanii in Bahrein, a uimit o lume intreaga cand a escaladat fatada unei cladiri de 15 etaje din Manama.

Temerara experienta a avut un scop caritabil: strangerea de fonduri pentru fundatia Dreamflight Bahrain, ce se ocupa de copiii grav bolnavi din aceasta tara.

Gill Bowden, mama reprezentantului diplomatic al marii Britanii in Bahrein, James Bowden, a uimit multimea de curiosi adunata in capitala Manama, cu un numar de escalada pe fatada unei cladiri de nu mai putin de 46 de metri. Nimeni nu se astepta ca la cei 81 de ani ai sai, bunicuta Gill sa faca fata atat de bine experientei. Si asta pentru ca, desi a coborat cateva zeci de metri, pensionara nu a dat nici un semn de oboseala.

Martorii s-au declarat "inspaimantati" sa o vada pe Gill ancorata in corzi, insa, au marturisit, la final, ca experienta a fost, de departe, una "stralucita". "Fiul meu este foarte mandru de mine. Stiam ca totul este asigurat in asa fel incat sa nu existe vreun pericol", declara, increzatoare, simpatica batranica.

Cauza a fost mai mult decat nobila. Fondurile stranse, cu ajutorul cunoscutei companii aeriene British Airways, vor permite ca doi copii grav bolnavi din aceasta tara sa ajunga sa faca o excursie catre patria distractiilor: Disney Word din Florida, Statele Unite. Cei doi vor face parte dintr-un grup de aproximativ 200 de copii, ce isi vor implini viusul de a trece pragul parcului de distractii american. Excursia este organizata, anual, de catre fundatia britanica Dreamflight.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.