Andi e cel mai nou personaj de comics creat pentru a lupta impotriva fundamentalismului in Germania: e neamt si are o prietena turcoaica, inteligenta, simpatica si devotata Islamului.

Andi e tinarul protagonist al benzii desenate pe care guvernul regional al landului Renania de Nord - Westfalia o distribuie in rindul elevilor de 12-16 ani pentru a combate fundamentalismul religios si xenofobia in bancile scolii.

Aceasta nu e prima initiativa de acest gen a ministerului de interne regional din acest land, intrucit autoritatile mai au mai tiparit, inainte, un alt comic menit sa atraga atentia asupra pericolului reprezentat de gruparile radicale, in general. A fost tiparit deja un prim tiraj de 100.000 de exemplare, care au fost distribuite adolescentilor din regiune.

Prin acest BD, care are 38 de pagini color si o calitate grafica deosebita, autoritatile incearca sa se apropie de tineri, printr-un limbaj destul de slobod, pentru a-i face constienti de problematica intolerantei religioase si a multor forme de extremism.
Publicitate

Pina si ministrul de interne regional, Ingo Wolf, si-a adus contributia, aparind in primele pagini ale revistei cu urmatorul avertisment: “Asa cum am vazut si in numarul trecut al revistei, extremistii incearca sa seduca, prin propaganda lor, tineri ca voi”.

Protagonistul povestii e Andi, un adolescent a carui estetica moderna e reprezentata prin sapca de baseball, parul ciufulit si maioul purtat peste tricou. Andi are o prietena turcoaica - o fata simpatica, desteapta si cu mare credinta in Islam, merge peste tot cu capul acoperit de val -, fiind totodata o mare aparatoare a sistemului democratic. Fratele ei, Murat, trece momentan printr-o criza pentru ca nu reuseste sa-si gaseasca un post de ucenic si pune refuzurile primite pe seama xenofobiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.