Rozatoarele pot invata sa foloseasca unelte si inteleg utilitatea acestora, a anuntat miercuri o echipa de cercetatori japonezi, desi pana in prezent doar maimutele si anumite pasari erau considerate suficient de inteligente pentru a folosi unelte, informeaza AFP receptionata de Rompres.
Sase degu (Octodon degu), niste rozatoare mici care traiesc in Chile si Argentina, au fost antrenate timp de 16 zile intr-un laborator nipon pentru a folosi o mica grebla pentru a-si trage mancarea ce le era oferita in afara custii in care erau tinuti.

''Folosirea unor unelte necesita un anumit grad ridicat de inteligenta, dar animale precum rozatoarele pot ajunge sa foloseasca unelte daca sunt invatate sa o faca'', a explicat pentru agentia franceza de presa Kazuo Okanoya, coordonatorul echipei de oameni de stiinta niponi de la Institutul Riken unde a fost organizat acest experiment.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.