Lantul german de supermarketuri Lidl a fost acuzat ca foloseste metode Stasi pentru a-si spiona angajatii si colecta detalii intime despre vietile personale ale acestora, precum cele despre relatiile amoroase, conturile bancare sau frecventa pauzelor de toaleta, informeaza Rompres.
Acuzatiile apar intr-un articol publicat in revista Stern, care sustine ca a obtinut rapoarte de supraveghere de sute de pagini redactate de spionii magazinelor Lidl din Germania si Cehia. Revista germana scrie ca informatiile au fost colectate cu ajutorul unor mini-camere video, instalate in magazine sub pretextul descurajarii furturilor de pe rafturi. Autorii articolului au precizat ca stilul supravegherii a fost aproape identic cu cel folosit de Stasi, politia secreta a Germaniei de Est.

Intr-unul dintre rapoarte se mentioneaza: 'Miercuri, 14.05. Doamna M doreste sa dea un telefon in timpul pauzei, insa primeste un mesaj in care este informata ca mai are doar 85 de centi disponibili. Reuseste pana la urma sa intre in legatura cu o prietena, careia ii spune ca ar dori sa gateasca impreuna supa. Ea insista insa ca trebuie ca salariul sa-i intre in contul de banca, pentru a avea bani de cumparaturi'.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.