De cand lumea si pamantul, reprezentantele sexului frumos s-au supus unui intreg ritual de proceduri de infrumusetare. Fie ele dureroase sau neplacute, tratamentele estetice au fost considerate, mult timp, apanajul strict al doamnelor si domnisoarelor.

In ultimii ani, insa, studiile arata ca barbatii au descoperit si se bucura tot mai mult de beneficiile esteticii, fie ea cosmetica sau chirurgie plastica. Si asta pentru ca si domnii vor sa arate mai tineri si mai atragatori pentru ei sau pentru partenerele, cu cateva zeci de ani mai tinere. Printr-o discreta taietura de bisturiu sau, si mai simplu, o interventie cu raze laser, sunt scutiti de ore intregi petrecute la sala, tragand de zor de fiare, ca sa slabeasca. Isi fac implanturi de par, se epileaza si isi curata periodic tenul de puncte negre. Ca sa nu mai vorbim de riduri, inevitabile, odata cu varsta. Patronii saloanelor de infrumusetare sau ai clinicilor specilaizate in chirurgie plastica spun ca barbatii nu se uita la bani atunci cand vor sa arate bine. Ei platesc chiar si 18 mii de dolari pentru un implant de par sau 15 mii de dolari pentru o liposuctie.

Potrivit unui studiu realizat, in martie 2008, de Societatea Americana pentru Chirurgie Plastica si Estetica, in Statele Unite, numai in ultimul an, au fost efetuate nu mai putin de 11 milioane de astfel de interventii chirurgicale, al caror cost a fost estimat la 13 peste miliarde de dolari. De altfel, studiul arata o crestere cu peste 11 procente a numarului interventiilor de infrumusetare, comparativ cu anul 2005. Se pare ca acesta crestere a numarului operatiilor estetice a fost determinata tocmai de numarul tot mai mare de barbati care solicita corectii in diferite zone ale corupului. Este vorba de o crestere cu 44% a numarului de barbati care au apelat la chirurgie estetica, fata de anul 2000. Numarul reprezentantilor sexului tare care au dorit sa-si modifice corpul s-a marit de la 640 de mii in 2001, la 940 de mii in 2007.
Oficial, acesta crestere se datoreaza, in special, avansarii tehnicilor de chirurgie, a faptului ca durerile de dupa operatie sunt din ce in ce mai mici si pentru ca programul tot mai incarcat nu le mai permite barbatilor sa mearga la sala si sa faca exercitii. Cea mai ceruta interventie din partea barbatilor este, de departe, cea pentru corectarea ridurilor de pe frunte. Un barbat se poate simti fericit, calm si relaxat, dar ridurile de pe frunte il fac sa para nervos, tensionat, obosit si mai batran, spun studiile. Interventia se face prin injectare cu Botox, o substanta ce paralizeaza nervii care duc la aparitia ridurilor. Procedura trebuie repetata, insa, la fiecare sase luni pentru a se mentine rezultatul. Pretul unei astfel de interventii variaza intre 350 si 1.200 de dolari.

O alta procedura devenita extrem de populara printre domni este cea a epilarii permanente cu laser. Prin aceasta procedura barbatii aleg sa indeparteze, in special, parul de pe gat si de pe spate. Dar multi doresc si indepartarea parului de pe piept sau de pe picioare. Potrivit statisticilor, numai in 2006, 170 de mii de barbati au ales epilarea permanenta.O astfel de interventie costa intre 200 si 600 de dolari.
Implantul de par a o interventie frecvent ceruta de barbatii parasiti, timpuriu, de podoaba capilara. Procedura presupune tranplantarea de grefe de par din zonele unde acesta creste, in partea frontala a capului. Aceste fire de par transplantate cad dupa trei saptamani si incep sa creasca dupa trei luni. Efectul maxim se inregistreaza dupa un an. O astfel de interventie ajunge sa coste intre 6.000 si 18.000 de dolari. In ciuda acestui pret ridicat, numai in 2006, 11 mii de barbati au apelat la aceasta interventie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.