Daca unii cercetatori vor sa inlature toxinele fumatului pe cale genetica, altii tintesc spre inlaturarea principalului factor ce atrage dependenta: nicotina

Cercetatorii americani de la Universitatea Carolina de Nord, finantati de compania de tutun Philip Morris, anuntau saptamina trecuta ca au modificat genetic plantele de tutun pentru a inchide o gena ce transforma nicotina in factor cancerigen.

Ei cred ca descoperirea lor va naste tutun de mestecat cu sanse mai putine de a induce cancerul, dar nu au precizat cit de mult vor fi reduse riscurile. Echipa a creat apoi o linie de plante de tutun carora le lipseste aceeasi gena si incearca acum sa introduca mutatia si in comert, scrie publicatia „Wired“. Mitch Zeller, fostul director de programe pe tutun de la Administratia de Alimente si Medicamente din SUA, se arata convins ca nu se poate face nimic pe partea toxica.

„Dar imaginati-va o lume in care, peste citeva decenii, tigara va ramine la fel de letala si toxica, dar nu va crea dependenta pentru ca nu are nici un strop de nicotina in ea“, spune el, citat de „Wired“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.