Pacientii care scriu despre cele mai sumbre temeri ale lor legate de cancer inregistreaza o imbunatatire a calitatii vietii, potrivit unui studiu realizat in SUA, publicat in jurnalul The Oncologist si preluat de BBC.

Nancy Morgan, de la Centrul Lombardi din cadrul Universitatii Georgetown, Washington, unde a fost pus la punct un Program al artelor si stiintelor umane, a abordat mai multi pacienti ai unui spital din capitala americana si i-a rugat sa ia parte la un experiment.

Pacientii, bolnavi de leucemie sau limfom, au fost rugati ca timp de 20 de minute sa scrie despre modul in care cancerul i-a schimbat si despre felul in care percep aceste schimbari. Cateva saptamani mai tarziu, 49% dintre pacientii care s-au oferit voluntari au spus ca scrisul i-a ajutat sa-si schimbe gandurile despre boala, in timp ce 38% au declarat ca sentimentele fata de aceasta situatie s-au schimbat.

Cei care au cel mai mult de castigat de pe urma scrisului au fost pacientii tineri si cei care au fost diagnosticati de putina vreme cu aceasta boala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.