Merle Brandell isi plimba labradorul sau negru pe malul Marii Bering cand a observat o sticla mai speciala pe langa toate deseurile esuate pe tarm.

La prima vedere, oricine putea sa treaca fara sa o remarce, dar Merle a zarit in interiorul sticlei un plic. Dupa ce a desfacut sticla, a gasit un mesaj de la o eleva de la o scoala elementara dintr-o suburbie a orasului Seattle.

Este un adevarat miracol cum a reusit scrisoarea sa calatoreasca peste 3.000 de kilometri. Dar surpriza este alta. Trecusera 21 de ani intre momentul in care Emily Hwaung pusese mesajul intr-o sticla de suc si cel in care Merle Brandell a gasit-o pe plaja.

"Scrisoarea este o parte dintr-un proiect stiintific axat pe studiul oceanelor si oameni din locuri indepartate. Va rog sa trimiteti data si locatia sticlei impreuna cu adresa dumneavoastra. Va voi trimite poza mea si va voi spune unde si cand sticla a fost lansata in apa. Prietena dumneavoastra Emily Hwaung", aparea scris in scrisoarea din sticla, citata de FoxNews.

Brandell, in varsta de 34 de ani, ghid pentru vanatorii de ursi si manager al statiei locale de epurare a apei, a declarat ca peste 70% dintre locuitorii din Laguna Nelson au fost intrigati de descoperirea sa. Cautatul diferitelor obiecte pe plaja este o activitate populara in regiunea izolata din vestul statului Alaska. "Este un fel de sport. Ne tine ocupati. Este una din placerile de a locui aici", a declarat Brandell despre oraselul izolat la care se ajunge numai cu avionul, fiind atat de mic incat nu are nici macar un magazin propriu.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.