Filmul antiislamic “Fitna”, pregatit de politicianul de extrema dreapta Geert Wilders, a mobilizat internautii din Tara Lalelelor, care au decis sa faca propriile versiuni ale peliculei.

Cinci fete cu peruci blonde in cap si cu masti ale politicianului Geert Wilders pe fata striga in cor “I’m sorry”. In aceeasi nota, un alt filmulet ajuns la rindu-i pe YouTube infatiseaza o alta tinara care isi baga capul intr-un steag al Olandei pentru a se cai pret de citeva secunde in numele politicianului din tara sa.

Mediametric.net, siteul aflat in spatele initiativei, a provocat internautii sa protesteze in acest fel fata de planul politicianului. Cunoscut pentru opiniile sale antiislam, Geert Wilders a anuntat lansarea pina la sfirsitul acestei luni a unui documentar de 15 minute in care si-a propus sa demonstreze ca religia lui Mahomed instiga la violenta.

“Intentia mea este sa arat adevarata fata a islamului. Il vad ca o amenintare. In fiecare zi, tinerii marocani ii bat pe homosexuali pe strazile Amsterdamului”, explica la acea vreme blondul Wilders, care nu s-a sfiit sa asemuiasca Coranul cu “Mein Kampf” al lui Adolf Hitler, sa ofere bani musulmanilor pentru a parasi Olanda si sa li se retraga cetatenia infractorilor din tarile arabe. “Acest politician olandez nu foarte inteligent atrage atentia prin tot felul de provocari populiste. Este speriat de extraterestrii si in special de extraterestrii musulmani. E atit de jenant uneori sa fii olandez. Imi pare rau”, se scrie pe mediametric.net. Asa ca cei din spatele siteului s-au apucat sa ceara publicului sa faca propriile versiuni pentru “Fitna”, “cit mai multe cu putinta”.

“Nu putem sa-l impiedicam pe Wilders. Are dreptul la libertatea expresiei si e suficient de destept sa nu intre in conflict cu legea olandeza. Nu vrem, de fapt, sa oprim filmul pentru ca pretuim aceasta libertate. Chiar si politicienii populisti stupizi au drepturi fundamentale. Mai ales ei! Putem, totusi, sa ne intrecem pentru a cistiga atentia si sa producem dezinformare. Vom face suficient de multe filme in care sa ne cerem scuze pentru comportamentul sau incit va fi al naibii de greu sa mai fie deosebite de original”, au mai spus cei de la mediametric.net.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.