Lacrimi cu miros de trandafir si cu un continut uleios apar din cand in cand pe fata Maicii Domnului, pe o icoana pictata pe lemn, ce impodobeste altarul micutei biserici ortodoxe din municipiul Gheorgheni, judetul Harghita.

Icoana, a carei vechime nu o putem sti cu exactitate, o infatiseaza pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus in brate. Potrivit unor documente, icoana miraculoasa are o vechime de cateva secole si a mai fost expusa in biserica unita „Sf. Paraschiva” sau „Sf. Nicolae”.

Acest lacas de cult a fost construit din lemn, in anul 1786 si a fost mistuit de flacari, pe la sfarsitul secolului al XIX-lea. Singurele obiecte salvate din focul mistuitor a fost o cruce din lemn, pazita si in zilele noastre cu sfintenie in casa parohiala si icoana din a carui chip se ivesc lacrimile ce aluneca incet peste Pruncul Iisus si mana Maicii Domnului…

Citeste si:

Tot mai multi pelerini din tara si din strainatate vin in judetul Harghita, la Gheorgheni, manati de curiozitate sau de o credinta profunda, sa viziteze bisericuta ortodoxa si sa vada icoana Maicii Domnului care lacrimeaza de peste o luna de zile.

Prima lacrima a aparut pe chipul Fecioarei Maria in duminica „Vamesului si a fariseului”, in data de 17 februarie, chiar in timpul slujbei savarsite de preotul Paul Dumitru. incepand de aceea data, icoana „plange” tot mai des.