Un barbat n vrsta de 37 de ani din localitatea Diosod, judetul Salaj, a fost amendat penal pentru bigamie, fals n acte si nselaciune, dupa ce s-a casatorit cu o femeie din localitatea natala, desi avea deja o sotie legala n Hunedoara.

Barbatul spune insa ca, timp de 13 ani, a crezut ca este divortat. Procesul a început la Judecatoria Zalau, a continuat la Tribunalul Salaj si a fost finalizat la Curtea de Apel Cluj. În final, barbatul a ramas fara nicio sotie si, în plus, a fost obligat sa plateasca si cheltuielile de judecata.

Magistratii Curtii de Apel Cluj au avut de judecat un proces mai rar întâlnit în practica judiciara. Ei au avut pe rol un proces de bigamie, în care un barbat în vârsta de 37 de ani, din judetul Salaj, s-a casatorit la Starea civila, desi nu se despartise de prima sotie.

La 20 de ani, Kiss Csaba a ceru-t-o in casatorie pe Adina Chiazim, o tânara atragatoare din Hunedoara. Potrivit saptamanalului “Clujeanul”, casatoria celor doi a fost oficiata în 16 februarie 1991. Cateva luni mai tarziu, s-a nascut si fiul celor doi, Alin. Sotii Adina si Kiss Csaba au locuit împreuna pâna în 1994, în Hunedoara, însa din cauza unor probleme au decis sa se desparta. Barbatul a plecat la parintii lui, în localitatea salajeana Diosod, unde a locuit timp de doi ani. În 1996, Kiss Csaba a plecat sa munceasca în Ungaria, unde, potrivit declaratiilor sale, a stat timp de 10 ani. Cand a revenit acasa, barbatul a cunoscu-t-o pe Domokos Ibolya, din Diosod, pe care, dupa aproape un an, a cerut-o în casatorie. Î

n 14 februarie 2007, Kiss Csaba s-a prezentat la Primaria Hereclean pentru depunerea actelor necesare casatoriei. Intrebat de catre ofiterul Starii civile daca mai este casatorit, Kiss Csaba a raspuns negativ. Astfel, casatoria a fost oficiata în 24 februarie 2007, iar dupa numai doua zile, Kiss Csaba s-a prezentat la Primaria Hereclean si a cerut ajutorul de 200 de euro care se acorda familiilor aflate la prima casatorie. La prelucrarea datelor, functionarii Primariei au descoperit ca, de fapt, Kiss Csaba nu divortase de prima sa sotie, Adina. Ei au anuntat Politia si, mai apoi, Parchetul local din Zalau. Kiss Csaba a fost trimis în judecata la sfârsitul lunii mai 2007 pentru bigamie, înselaciune si fals în declaratii. Dupa doua luni de proces, Judecatoria Zalau a decis ca „inculpatul Kiss Csaba a adus o atingere minora valorilor ocrotite de lege“ si l-a amendat cu 500 de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.