"The Passion" (Patimile), serialul BBC despre ultima saptamana din viata lui Iisus Hristos, da nastere la noi controverse in Marea Britanie.

Daca initial acuzatiile unor organizatii crestine se refereau la mistificarea unor fapte din Evanghelii si prezentarea unor personaje negative intr-o lumina extrem de favorabila, de aceasta data contestatarii se declara scandalizati de felul in care realizatorii dramei tv au ales sa prezinte crucificarea Mantuitorului.

Conform BBC, Hristos ar fi fost crucificat in pozitie fetala, si nu rastignit, asa cum apare reprezentat in mai toate icoanele crestine. BBC difuzeaza acest serial, care contrazice credinta crestina, chiar in Saptamana Patimilor, intrand astfel in categoria autorilor de asa-zise documentare ca "Mormantul lui Iisus" si "Evanghelia dupa Iuda", aparute in anii trecuti, tot in Postul Pastelui.

Contestatarii serialului precizeaza ca BBC (The British Broadcasting Corporation) a rescris pur si simplu povestea mortii lui Iisus Hristos, inducand publicul in eroare prin distorsionarea crucificarii traditionale a Mantuitorului (cu mainile si picioarele intinse pe cruce si batute in cuie).

BBC este acuzat ca a ignorat cu buna stiinta informatiile cuprinse in Noul Testament si ca, prin aceasta abatere grava, aduce o ofensa gratuita crestinilor care venereaza respectiva imagine. BBC, care a difuzat duminica seara primul episod din acest serial, sustine ca a ales sa-l crucifice pe Hristos in pozitie fetala pentru ca, in conformitate cu cele mai noi descoperiri istorice, Mantuitorul nu a murit in pozitia "clasica", binecunoscuta crestinilor din intreaga lume. Astfel, sustin reprezentantii BBC, Hristos avea, cel mai probabil, in momentul mortii sale, mainile deasupra capului si genunchii indoiti.
Noua serie de acuzatii vine la numai o saptamana de la o alta controversa care se referea la incercarea BBC de a-i reabilita pe Iuda, Caiafa si Pilat din Pont, trei personaje extrem de negative din Noul Testament care se fac vinovate, in viziunea crestinilor, de trimiterea la moarte a Fiului lui Dumnezeu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.