Organizatia Dignitas, un grup care aranjeaza sinucideri asistate, si-a deschis un nou sediu intr-un sat din apropiere de Zurich, langa cea mai cunoscuta casa de toleranta din tara, informeaza "The Observer".

In Elvetia, sinuciderile asistate sunt legale, dar doar grupul Dignitas primeste clienti din alte tari, precum Marea Britanie.

Dignitas si-a pierdut fostul sediu dintr-un apartament, in luna noiembrie a anului trecut, dar a reusit sa se mute intr-unul nou, langa cea mai mare casa de toleranta din Elvetia.

Legea insista ca agentiile care se ocupa de sinucideri asistate sa faca acest lucru "din motive onorabile", fara sa profite financiar de pe urma mortii clientilor, in afara taxelor de baza. Un reprezentant al primariei din satul Schwerzenbach, unde se afla sediul organizatiei, a declarat pentru "The Observer" ca nu este incantat de stabilirea grupului in localitate, dar ca nu are cum sa actioneze impotriva lui.

"Desigur, in calitate de consiliu am incercat sa-i oprim sa se mute aici si ne-am opus deciziei Dignitas cat am putut. Nu am vrut ca cel mai mare club pentru sex din tara si cea mai mare fabrica de sinucideri sa se invecineze", a spus acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.